Uitstapjes

Uitstapjes


"de Wolvenput" is ideaal gelegen voor een aantal verrassende uitstapjes in de buurt.

Hier alvast enkele tips:

Dentergem Kayakt

In het adembenemende Dentergem vind je een overvloed aan prachtige fauna en flora. Bij Dentergem Kajakt staan uren vol avontuur en plezier voor je klaar tijdens een kajaktocht over de betoverende Mandel. Wil je nog een extra dimensie aan dit avontuur toevoegen? Dan is het mogelijk om een boeiende kajakinitiatie te boeken, waarbij je je vaardigheden kunt verbeteren en nog meer plezier kunt beleven.


Let op: reserveren is must. Klik hier om te reserveren.

>> Website Dentergem Kayakt

Provinciaal domein Baliekouter - Wakken

Naast 16ha bos heeft dit wandeldomein veel open ruimte te bieden: weiden met knotwilgrijen, bloemrijke hooilanden, de vallei van de Mandel en het open agrarisch landschap in de ruime omgeving. De historische St. Katharinakapel behoort tot het provinciedomein en rond het historisch marktplein van Wakken biedt de horeca een ruime keuze.

>> Website baliekouter

Poelbergsite - Tielt

De omgeving van de Poelberg en de Meikensbossen is gewoonweg een must! Knappe vergezichten, kronkelende veldwegels en fraaie landschappen, de omgeving is beschermd landschap met de Poelbergmolen (uit 1726). Ontdek de vele verhalen uit het verleden van de Poelberg in de bezoekersruimte of geniet van een picknick in de natuur. Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op het speelpleintje.

>> Website poelbergsite.

Recreatiedomein De Brielmeersen - Deinze

De groene long van stad Deinze, een rustgevend familiepark bij uitstek, op wandelafstand van het stadscentrum. Je kan vrij rondwandelen in het meer dan 30 hectaren grote stadspark,

met vijvers, bossen, parken met dieren, weiden en kilometers rustige wandelpaden, een fit-o-meter parcours en een piste op houtsnippers voor de joggers.
>> Website De Brielmeersen.

Woody's Vespa's


Ontspan, geniet en ontdek de prachtige streek met een Italiaanse Vespa verhuurd door Woody's Vespa's te Dentergem. Kies uit de ruime keuze aan uitgestippelde routes of verken de landelijke streek op je eigen. Een vespa huren kan al vanaf een halve dag.


Let op: reserveren is verplicht. Klik hier om te reserveren. 

>> Website Woody's Vespa's

De landelijke streek rond de Wolvenput biedt ook heel wat gelegenheid voor uitstapjes.

Verder ...

Van waar de naam?

Wolvenput is afgeleid van de originele benaming "Wolveputtehoek" uit het kadaster van vòòr 1800.

In vakantiehuis de Wolvenput kan je gerust zelf iets koken of opwarmen, maar ontdek ook de gezellige dorpsrestaurantjes in de buurt. Verder ...

Er zijn ook heel wat wandel-, fiets- en mountainbike routes te ontdekken rondom De Wolvenput.

Je kan ook dichtbij de Leie afvaren met een eigen kano of roeiboot maar ook meevaren met een motorjacht of een elektrisch bootje huren. Reserveren kan via de website van Toerisme Leiestreek.

Cultuurliefhebbers hebben keuze uit verschillende musea.


Het Roger Raveel museum.


André Demedts wandelroute met museum.


Koers, museum van de wielersport - Roeselare

Verwacht je aan een rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. In de Zaal der Wereldkampioenen staat de fiets centraal. Op de KOERS-zolder krijg je een uitgebreid antwoord op de vraag: "Wat is koers nu eigenlijk?".


>> Website koers museum

Centrum Ronde van Vlaanderen - Oudenaarde

Een actief belevingscentrum waar wielerliefhebbers met verschillende interesses terecht kunnen. 


>> Website Centrum Ronde van Vlaanderen

Museum van Deinze en de leiestreek - Deinze

Het Museum van Deinze en de Leiestreek herbergt een wereldberoemde collectie van de Leieschilders Emile Claus, de gebroeders De Smet, Valerius de Saedeleer, ...


>> Website Mudel